Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Informace k testování ATG testy a podmínkách rotační výuky

17.05.2021 08:02

Milí studenti, vážení rodiče,

dovolujeme si Vám touto cestou zveřejnit informace k testování antigenními testy, které budou realizovány při opětovném návratu žáků k prezenční výuce na naší škole, tedy od 10.5.2021.

Pod následujícími odkazy a v přílohách naleznete podrobné instrukce a manuály. Další bližší informace, především o celkové organizaci testování v prostorách školy, Vám ještě poskytneme s oznámeným termínem otevření naší školy.

Jak na to - jak na to ve škole | testování.edu.cz

 

Informace k testování pro rodiče  - testovani.edu.cz/pro-rodice

Informace k testování pro žáky - pro žáky a studenty | testování.edu.cz

Informace pro maturanty - maturitni_rocniky.pdf

 

Všeobecná pravidla:

Žáci budou testováni 2x týdně antigenními testy (v pondělí a ve čtvrtek) v první vyučovací hodině ve dvou třídách pod dohledem třídního učitele a další pověřené osoby. Třída bude vždy rozdělena na dvě poloviny dle abecedy, zpravidla dle cizího jazyka, tedy Aj. Vlastní testování proběhne ve dvou učebnách s dodržení hygienických pravidel, především patřičných rozestupů. Po negativním výsledku testu bude pokračovat běžná výuka dle rozvrhu. 

Testování bude probíhat bezprostředně po příchodu žáka do školy. Žák se po převlečení v šatně neprodleně a nejkratší cestou dostaví do testovací místnosti, kde bude test proveden. 

Na základě lékařského potvrzení o prodělání nemoci COVID-19 se žák nebude 90 dní testovat, také v případě negativního RT-PCR testu nebo antigenního testu provedeného na odběrovém místě, které není starší 48 hodin. Pokud žák nebude testován, nemůže se účastnit prezenční výuky. Absence bude evidována jako omluvená, škola nemá povinnost zajistit žákovi v tomto týdnu distanční výuku.

Obědy pro žáky je nutné si předem objednávat.

Žáci musí mít s sebou 2 zdravotnické roušky na den a vhodné oblečení kvůli častému větrání a vycházkám v hodinách TV.

Pokud žák vykazuje známky respiračního onemocnění, musí zůstat doma, nesmí přijít do kolektivu. Pokud se příznaky objeví během dne, případně bude antigenní test pozitivní, bude žák izolován a informován zákonný zástupce, který si bude muset žáka odvést domů a kontaktovat svého lékaře.

 

Děkujeme za pochopení.             Vedení školy