Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Nádražní 760
Bystřice nad Pernštejnem
593 01
Tel: 566 552 920/921
Datová schránka: ervnrrg

podatelna@gybnp.cz



reditel@gybnp.cz

    Činnost stránek ukončena

Navštivte nové stránky školy
  

 

 

Chcete vědět, jak to u nás doopravdy chodí?

 @gybnp_official | Linktree

Instagram Logo Photo - Free image on Pixabay   File:Facebook f logo (2019).svg - Wikimedia Commons   Youtube Logo Images – Browse 14,027 Stock Photos, Vectors, and Video |  Adobe Stock

Interview s afghánským velvyslancem

31.03.2021 07:47

Interview s afghánským velvyslancem, alias boření zažitých stereotypů

V rámci modelu OSN, projektu Pražského studentského summitu, jsme dostali jedinečnou příležitost se vidět s velvyslancem námi zastupovaného státu, a to Afghánistánu. Bohužel, vzhledem k nynější situaci, jsme celé setkání museli uskutečnit v online formě. Schůzka byla zahájena 24. 3. v 9:00 a celá probíhala v angličtině, takže jsme již od brzkých ranních hodin vyčkávali plni napětí a nervozity. Tyto naše pocity se však v průběhu díky vstřícnému a příjemnému chování zástupce Afghánistánu vytratily.  

Běhemi rozhovoru jsme se dostali přes otázky mezinárodních vztahů a vnitrostátních problémů, až k jeho oblibě - naší republice a osobnímu pohledu na afghánskou politickou situaci. Mezi jinými, jsme dostali odpovědi ohledně témat Al-Kaidy, Talibanu, postavení žen, vztahů s okolními zeměmi i zahraničních misí, které mají za účel rozvinutí jejich ekonomiky.  

Celé setkání pro nás mělo veliký přínos. Nejenom, že jsme se dozvěděli nové informace o střední Asii, ale získali jsme i jejich osobní pohled na již zmíněná témata. Škola nám dává obecná fakta, ale je na každém z nás, abychom tyto informace používali a rozvíjeli. Jsou to právě tyto dobrovolné projekty, které nám ukazují osobnější pohled z více různých stran, dodávají bližší souvislosti a zkušenosti dál do života. 

 

                                  Za afghánskou delegaci Lukáš Coural, Monika Trdá a Petr Smolík